پزشکان در سال۲۰۱۸ از طریق جراحی، یک دستگاه آزمایشی را در اعماق مغز بیماری که در سال۲۰۰۱ به‌دلیل تصادف دچار آسیب مغزی شده بود، کاشتند. سپس فعالیت الکتریکی دستگاه را با دقت کالیبره کردند تا شبکه‌هایی را که تحت‌تأثیر جراحت بود تحریک کند.

ایمپلنت مغزی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مدیکال اکسپرس، نتایج کارآزمایی بالینی روی این بیمار که به‌طور داوطلبانه در این آزمایش شرکت کرده بود روز گذشته در مجله علمی Nature Medicine منتشر شد.

بیمار می‌گوید که پس از کاشت این دستگاه در مغزش خیلی زود توانست کارهایی که تا پیش از آن قادر به انجامش نبود انجام دهد. مانند فهرست‌کردن خریدها از فروشگاه. اما به محض اینکه دستگاه خاموش می‌شد این امکان از او گرفته شد. این دستگاه آزمایشگاهی برای ۴ بیمار دیگر نیز منجر به تحریک عمقی مغز و بازیابی توانایی‌های شناختی در سطوح مختلف شد.

این تکنیک جدید که توسط محققان پزشکی استانفورد و سایر مؤسسات توسعه یافته است، نخستین روشی است که در برابر آسیب‌های طولانی مدت از آسیب‌های متوسط تا شدید مغزی نویدبخش است.

سالانه میلیون‌ها نفر با اثرات ماندگار آسیب‌های متوسط تا شدید مغزی همراه با مشکل در تمرکز، به‌خاطرسپردن و تصمیم‌گیری زنمواجه می‌شوند. بسیاری از آنها به اندازه کافی برای انجام امور زندگی به‌طور مستقل، بهبود پیدا می‌کنند، اما مشکلات آنها مانع از بازگشتشان به مدرسه یا کار و از سرگیری زندگی اجتماعی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

جیمی هندرسون، MD، پروفسور جراحی مغز و اعصاب و یکی از نویسندگان ارشد این گزارش، گفت: «به‌طور کلی، راه درمان برای این بیماران بسیار کم است. اما این واقعیت که این بیماران از کما خارج شداندند و مقدار قابل توجهی از عملکرد شناختی خود را بازیابی کردند، که نشان می‌دهد سیستم‌های مغزی که از توجه و برانگیختگی حمایت می‌کنند، توانایی بیدار ماندن، توجه به مکالمه، تمرکز بر یک کار را به‌طور نسبی دارند. این دستگاه، تالاموس را به‌عنوان یک ایستگاه رله در اعماق مغز به نقاطی در سراسر قشر و لایه بیرونی مغز، متصل می‌کنند که عملکردهای شناختی بالاتری را کنترل می‌کنند.

کد خبر 813451

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha